Despre mine

Fotograf în Constanța… Trebuie să fiu extrem de norocoasă să mă nasc în Constanța și să mă pot numi fotograf în Constanța…

Asta pentru că locația îți oferă atâtea șanse să fotografiezi lucruri inedite, îți oferă șansa să vezi arta, istoria și natura împletindu-se pentru a crea cadre insolite, cadre care abia așteaptă să fie surprinse într-o fotografie memorabilă.

Iar dacă acestor elemente adăugăm și omul, omul care să dea viață naturii, care să înfrumusețeze arta, care să dovedească istoria, atunci fotografia respectivă nu poate fi decât una de succes.

Sunt Raluca Buzoianu și sunt pasionată de fotografie.

Îmi place să surprind amintiri frumoase în fotografii care să dureze și care să le amintească oamenilor de zilele lor deosebite. Îmi place să provoc bucurii și cred că fiecare fotografie care ne aduce aminte de un moment, de un loc plăcut, de o persoană plăcută, este o bucurie pentru fiecare dintre noi.

Surprind aproape orice, dar nu oricum!

Mă străduiesc ca fiecare cadru să fie deosebit, sunt născută sub zodia fecioarei și am fost oropsită cu atenția spre detalii, așa încât că nu am ce face, mă supun sorții și sunt foarte atentă la detalii.

Pasiunea pentru fotografie am avut-o de mică, prindeam orice aparat și fotografiam aproape orice îmi ieșea în cale. Acest lucru m-a ajutat să învăț intuitiv lucruri pe care aveam să le aflu mai târziu, în 2009, la Școala Populară de Arte, acolo unde am urmat cursul de fotografie. Până la acel curs însă, am urmat liceul Economic și facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Ovidius Constanța.

Fotografia era doar o pasiune, iar viața trebuia câștigată cumva, cu toții știm că nu se poate câștiga foarte ușor doar bazându-ne pe pasiuni.

Cu timpul însă am vrut să mă perfecționez în această pasiune, să nu mai fie doar o pasiune, aceea de a fotografia chestii prin Constanța, ci voiam să urc la un nivel profesionist, să devin fotograf în Constanța.

Pregătirea anterioară, în domeniul economic și Informatic mi-au oferit sprijinul necesar pentru a intra în profunzimea lucrurilor și nu doar de a învăța, mecanic, ce înseamnă niște parametrii și cum să apăs pe buton.

Diferența dintre mine și alți fotografi este aceea că în momentul în care folosesc o unealtă informatică, un parametru informatic, știu ce este, cum lucrează, de ce lucrează așa, aș putea la o adică să mi-l construiesc singură, iar asta duce la faptul că pot obține maxim de efect și de productivitate de la aplicarea acelor unelte, acelor parametrii, acelor tehnici informatice, în contrast cu practica multora de a urmări tutoriale pe net, a învăța niște pași și a-i aplica pentru a obține ceva aproape bun.

De fapt, despre asta este vorba, despre diferența dintre aproape bun și bun de-a dreptul. O diferență s-ar putea spune mică, dar care contează atunci când ai un număr mare de fotografii despre care poți spune doar că sunt aproape bune, sau, mai rău, acceptabile.

În dorința mea, de a fi fotograf în Constanța, m-a ajutat mult și pregătirea mea economică. Ea m-a făcut să înțeleg în profunzime cum funcționează cererea și oferta, cum se împart cumpărătorii și că actul de a oferi servicii înseamnă nu să îl jupoi pe om, ci să fie o situație de tip câștig – câștig pentru ambele părți. Și aici putem vorbi de o infimă diferență de abordare, unii prestează servicii, alții oferă servicii, diferența făcând-o prețul.

Am avut un vis și acum îmi trăiesc visul, acela de a fi fotograf în Constanța și de a oferi oamenilor bucurii prin munca mea în calitate de fotograf constănțean.

error: